Spring naar content

Charity

Teruggeven aan de samenleving

Iets teruggeven aan de samenleving: dat heeft Van Uden altijd gedaan, bijvoorbeeld in de vorm van jaarlijkse donaties aan kunst- of liefdadigheidsinstellingen. Denk hierbij aan musea, orkesten, Theater Rotterdam Schouwburg, het Sophia Kinderziekenhuis, Diergaarde Blijdorp en een weeshuis annex school in Vietnam.

DSCF6498 copy kopie

N/a'an ku sê Foundation

Met N/a'an ku sê Holding in Windhoek, Namibië, ontwikkelen en exploiteren we safari-lodges en natuurreservaten. De opbrengst gebruiken we om goede doelen te steunen, waaronder de N/a'an ku sê Foundation. N/a'an ku sê werd in 2006 opgericht door de succesvolle Nederlander Jan Verburg, zijn vrouw Tineke en drie plaatselijke ondernemers. Het idee was dat je door toerisme te stimuleren de bevolking perspectief kunt bieden. Elke toerist zorgt ervoor dat zes mensen aan het werk blijven.

Tegenwoordig gaat er aanzienlijk meer geld naar onderwijs en gezondheidszorg voor de allerarmsten. Ook is er een groter budget voor het ecosysteem en beschermt men in de wildparken bedreigde diersoorten in hun natuurlijke habitat. Soms worden populaties zelfs uitgebreid. Gewonde dieren en jonge dieren zonder moeder zijn er ook in veilige handen.